تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش آون یا فور آزمایشگاهی

فروش آون یا فور آزمایشگاهی

واردات و فروش انواع دستگاه آون آزمایشگاهی جهت تامین نیاز بخش پزشکی و صنعتی، از فعالیت‌های شرکت آذین تجهیز می‌باشد.

آون‌ها را با اسامی کوره آون آزمایشگاهی، آون هوای داغ، گرم خانه، فور خشک کننده، اجاق گرمای خشک، کوره محافظ یا به انگلیسی “Dry Heat” نیز می‌شناسند. تجهیزات آزمایشگاهی آذین بعنوان وارد کننده لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، آماده ارائه انواع مدل‌های آون آزمایشگاهی به سراسر کشور می‌باشد. برای خرید آون آزمایشگاهی ایرانی یا مدل‌های خارجی و یا دریافت کاتالوگ مدل های این دستگاه، با شماره‌های زیر تماس حاصل نمایید.

برای مشاهده انواع تجهیزات آزمایشگاهی شرکت آذین کلیک کنید.

یک سال ضمانت

انواع دستگاه آون آزمایشگاهی (فور) با یک سال گارانتی به مشتریان محترم ارائه می‌شود.

10 سال خدمات پس از فروش

10 سال خدمات برای خرید آون هایی که از آذین تهیه می‌نمایید برای شما در نظر گرفته شده است.

تعمیر آون آزمایشگاهی

چنانچه در طول استفاده از آون یا فور آزمایشگاهی به مشکل برخوردید، برای تعمیر آن با ما تماس بگیرید.

مشاوره رایگان قبل از خرید

همکاران ما در واخد فروش آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان درباره دستگاه هستند.

قیمت آون آزمایشگاهی

(تماس بگیرید)

خرید فور آزمایشگاهی

آون (فور)

آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی (laboratory oven) یا همان فور آزمایشگاهی ابزاری است که وسایل مختلف را از طریق درجه حرارت بالا ضدعفونی و خشک می‌کند. میکرو ارگانیسم‌های بیماری‌زا، گرد و غبار و حتی رطوبت نتایج آزمایشات را تحت تاثیر قرار می‌دهند، به همین دلیل از آون استفاده می‌شود تا لوازم استریل شوند و دقت آزمایش به حداکثر برسد.

امروزه این محصولات برای انواع آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی، بالینی و بسیاری مراکز تحقیقاتی دیگر خریداری می‌شوند که قادرند دمایی تا ۳۰۰ درجه را برای ضدعفونی کردن وسایل فراهم کنند.

با انواع آون آزمایشگاهی همراه این مطلب از تجهیزات آزمایشگاهی آذین باشید. 

انواع آون آزمایشگاهی

برای آون آزمایشگاهی تقسیم بندی‌های مختلفی درنظر گرفته می‌شود. در یک دسته بندی این تجهیزات شامل انواع زیر هستند:

آون آزمایشگاهی سنگین یا Heavy Duty Ovens

این نوع فور آزمایشگاهی از تنظیمات پیشرفته‌ای بهره می‌برد و اغلب به منظور خشک کردن وسایل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آون خلا یا vacuum oven

جنس بدنه آون خشک‌کن ممکن است که از آلومینیوم، استیل ضدزنگ یا چدن باشد و معمولاً در صنعت داروسازی به منظور خشک کردن تجهیزات آزمایشگاهی به کار می‌رود.

آون همرفتی یا convection oven

این مدل از تجهیزات آزمایشگاهی مجهز به یک‌سری المنت‌های گرمایشی هستند که حرارت مورد نیاز برای ضدعفونی کردن مواد و ظروف را فراهم می‌کنند. در بعضی از مدل‌های آون همرفتی المنت‌ها در قسمت خارجی دستگاه وجود دارند که این موضوع باعث می‌شود مواد به طور مستقیم تحت تاثیر گرما قرار نگیرند. خود آون همرفتی نیز شامل مدل‌های متنوعی مانند آون همرفت مکانیکی و آون همرفت جاذبه است.

در یک تقسیم بندی دیگر آون آزمایشگاهی دارای انواع ساده، فن‌دار و خلا است که در ادامه هر کدام از این تجهیزات را به طور مختصر شرح خواهیم داد.

آون آزمایشگاهی ساده

این دستگاه شامل یک محفظه گرمایشی و یک مخزن است که وسایل آزمایشگاهی یا موادی را که قصد دارند ضدعفونی نمایند، در داخل آن قرار می دهند. آون آزمایشگاهی ساده معمولاً برای انجام آزمایشات معمولی و همچنین در ترموشیمی کاربرد فراوانی دارد.

آون آزمایشگاهی فن‌دار

در این نوع فور آزمایشگاهی همان‌طور که از اسم آن مشخص است، فن‌های مخصوصی به منظور تهویه هوای داخلی دستگاه به کار می‌رود. گاهی اوقات باید ماده در حین حرارت دیدن بتوانند با هوای بیرون نیز ارتباط داشته باشد که در چنین مواردی آون آزمایشگاهی فن‌دار بهترین گزینه است.

آون خلاء

ویژگی بارز آون خلا این است که فرآیند حرارت دادن مواد و وسایل در خلا صورت می‌پذیرد.

انواع آون آزمایشگاهی

اجزاء فور آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی از اجزاء مختلفی به شرح زیر تشکیل شده است:

  • المنت‌های گرم کننده

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این تجهیزات المنت‌های گرم کننده آن هستند که به منظور تامین حرارت به کار می‌روند. آون آزمایشگاهی با توجه به ظرفیت و توان الکتریکی خود ممکن است که مجهز به یک یا دو المنت باشد که معمولاً در قسمت داخلی یا بخش خارجی دستگاه نصب شده‌اند. برای جلوگیری از هدر رفت حرارت معمولاً اقدام به پوشش دادن سطوح خارجی المنت‌ها با سرامیک می‌کنند.

  • نمایشگر دما

نمایشگر دما که در آون‌های امروزی از نوع  LCDاست، دمای داخلی مخزن را به کاربر نشان می‌دهد.

  • مخزن داخلی دستگاه

یکی از مهم‌ترین اجزاء فور آزمایشگاهی مخزن است که برای ساخت آن متریال استیل یا آلومینیوم به کار می‌رود. ظروف آزمایشگاهی و موادی که قرار است ضدعفونی شوند، در داخل مخزن قرار می‌گیرند. علاوه‌برآن سنسورهای دما و ترموکوپل نیز در قسمت داخلی مخزن تعبیه شده‌اند.

  • عایق‌ حرارتی

عایق حرارتی از جنس پشم شیشه است و وظیفه دارد که از اتلاف انرژی جلوگیری کند. در ضمن ممانعت از گرم شدن بیش از حد و پیشگیری از کاهش دمای سریع مخزن نیز از وظایف عایق حرارتی هستند.

  • سیستم‌ حفاظتی

سیستم حفاظتی آون آزمایشگاهی دربرگیرنده فیوزهای الکتریکی و همچنین تجهیزات مربوط به قطع جریان هستند. فیوزهای الکتریکی در مواقع اضطراری جریان برق را قطع می‌کنند و از این طریق بر طول عمر دستگاه می‌افزایند.

اجزاء فور آزمایشگاهی

مکانیزم استریلیزاسیون با فور آزمایشگاهی

 نحوه عملکرد آون آزمایشگاهی بسیار ساده است. به این صورت که المنت‌های تامین کننده گرما که در کف یا دیواره‌های اتاقک قرار گرفته‌اند، از طریق مکانیسم جابجایی اجباری یا طبیعی هوای بسیار داغی را ایجاد می‌کنند. سپس این حرارت خشک به وجود آمده می‌تواند مواد و وسایل درون آون آزمایشگاهی را به طور کامل ضدعفونی نماید.

نحوه کار با آون

یکی از مزایای آون‌ها این است که کار با آن‌ها بسیار راحت انجام می‌شود و پیچیدگی ندارد. به این صورت که فرد باید ابتدا ظروف آزمایشگاهی و مواد مورد نظر را در داخل مخزن این تجهیزات بگذارد. در مرحله بعد تنها لازم است کلید اصلی دستگاه را بزند و آن را روشن کند تا فور فرآیند استریل کردن را انجام دهد. البته لازم به ذکر است که این دستگاه‌ها دارای کلید تنظیمات نیز هستند که کاربر می‌تواند مطابق با نیاز خود دما را کاهش دهد یا بالا ببرد.

بهتر است که در مورد نمونه‌های حساس به دما قبل از اقدام برای استریل کردن، کالیبراسیون آون آزمایشگاهی را به دقت چک کنید. همچنین ابزارهای آزمایشگاهی را طوری در داخل دستگاه قرار دهید که هوا بتواند به راحتی بین آن‌ها جریان داشته باشد؛ یعنی آن‌ها را به حالت بهم چسبیده در داخل مخزن نگذارید.

نکات ایمنی به هنگام کار با آون آزمایشگاهی

نکات ایمنی به هنگام کار با آون آزمایشگاهی عبارتند از:

  • پس از این‌که کار شما با فور آزمایشگاهی به پایان رسید، منتظر بمانید تا درجه حرارت کاهش پیدا کند و به حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد؛ سپس درب آن را باز نمایید.
  • استفاده از محافظ چشم و دستکش به هنگام کار با این تجهیزات ضروری است.
  • نکته مهم به هنگام کار با آون آزمایشگاهی این است که تحت هیچ شرایطی محلول‌های اسیدی و موادی را که دارای بخار خورنده هستند، در داخل این تجهیزات نگذارید. زیرا ممکن است خطر مسمومیت را افرادی که در محیط حضور دارند، به دنبال داشته باشد.
  • اطمینان حاصل کنید که آون از اطراف محل نصب حدود ۵ سانتی‌متر فاصله دارد؛ علاوه‌برآن از قرار دادن وسایل سنگین بر روی دستگاه خودداری کنید.
  • به این نکته دقت داشته باشید که المنت‌های حرارتی به کار رفته در آون آزمایشگاهی دارای طول عمر خاصی هستند، بنابراین باید به صورت دوره‌ای تعویض شوند.

کاربردهای آون آزمایشگاهی

این روزها آون آزمایشگاهی کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد.

  • کاربرد در صنایع غذایی

این تجهیزات در صنایع غذایی به منظور از بین بردن میکروب‌هایی که منجر به فساد مواد غذایی می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع کاربرد فور آزمایشگاهی در صنایع غذایی موجب شده میزان مصرف مواد نگهدارنده نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری پیدا کند.

  • کاربرد در آزمایشگاه‌ها و محیط‌های تحقیقاتی

آون در آزمایشگاه‌های زیست شناسی، کلینیکی، تحقیقاتی، داروسازی و پژوهشی به منظور استریل کردن ظروف و مواد به کار می‌رود. بسیاری از وسایل آزمایشگاهی مانند لوله‌های آزمایش، پیپت‌‌ها و…توسط این تجهیزات استریل می‌شوند. علاوه‌برآن در محیط بیمارستان‌ها به منظور ضدعفونی ابزارهای جراحی، سرنگ‌های شیشه‌ای و تجهیزات دندانپزشکی به سراغ فور آزمایشگاهی می‌روند.

  • کاربرد در صنعت تولید سرامیک

آون یکی از تجهیزات ضروری در فرآیند پخت سرامیک است؛ زیرا به کمک المنت‌هایی که در این دستگاه وجود دارد، رطوبت مواد ریخته‌گری به طور کامل حذف شده و کیفیت سرامیک حفظ می‌شود.

  • کاربرد در تولید لاستیک خودرو

پس از این‌که فرآیند تولید لاستیک در کارخانجات به پایان رسید، در آخرین مرحله آن را در داخل آون قرار می‌دهند تا محصول خاصیت کشسانی پیدا کند.

کاربردهای آون آزمایشگاهی

مولفه‌هایی که به هنگام خرید آون آزمایشگاهی باید به آن توجه کرد

به هنگام خرید آون آزمایشگاهی لازم است که به یک‌سری از فاکتورها مانند استاندارد بودن محصول، کارکرد، ایمنی، برند، قیمت، لوازم جانبی، جنس و قابلیت‌هایی که برای آن تعریف شده، دقت کنید. سپس دستگاه را با توجه به نیاز خود خریداری نمایید، برای مثال ابعاد محصول را با توجه به احتیاجات روزانه آزمایشگاه خود انتخاب کنید.

بسیار مهم است دستگاهی که برمی‌گزینید، استاندارد و ایمن باشد تا هیچ‌گونه خطری مانند خسارات جانی، آتش سوزی و مواردی از این قبیل در محیط کار شما به وجود نیاید. از این‌رو ضروری است که حتما قبل از خرید مطمئن شوید که فور آزمایشگاهی دارای استانداردها و گواهینامه‌های لازم باشد.

قیمت آون آزمایشگاهی

فاکتورهای متعددی بر قیمت آون آزمایشگاهی تاثیر دارند، برای مثال یکی از این پارامترها جنس محفظه داخلی دستگاه است. کارخانجات محفظه داخلی فور را از متریال متنوعی مانند آلومینیوم یا استیل ضدزنگ می‌سازند. آن دسته از تجهیزاتی که دارای محفظه داخلی از جنس استیل هستند، به دلیل عمر مفید بالاتر و کیفیت مطلوب‌تر با قیمت بیشتری به فروش می‌رسند.

یکی دیگر از فاکتورهایی که نرخ فور آزمایشگاهی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، مدل دستگاه است. همان‌طور که گفته شد، آون‌ها در انواع مختلفی مانند آون‌های دیجیتال، آون‌های خلا و… تولید می‌شوند که قیمت هر کدام از آن‌ها با توجه به امکانات ویژه‌ای که دارند، متفاوت است. از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت آون آزمایشگاهی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ظرفیت و ابعاد تجهیزات
  • تعداد المنت‌های حرارتی و قفسه‌ها
  • نوع پوشش بیرونی، عایق‌های حرارتی و سیستم حفاظتی
  • قابلیت‌های آون آزمایشگاهی مانند ترموستات، فن، تایمر و غیره

سوالات متداول

فور آزمایشگاهی چیست؟

فور دستگاهی است که نمونه‌ها و ابزارآلات موجود در آزمایشگاه‌ها را با استفاده حرارت بسیار زیاد استریل می‌کند.

آون آزمایشگاهی در کدام صنایع کاربرد دارد؟

این محصولات در صنایع مختلفی همچون پزشکی، داروسازی، تولید سرامیک، تولید لاستیک خودرو و همچنین صنایع غذایی به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.