تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش انکوباتور آزمایشگاهی

شرکت آذین تجهیز بعنوان تأمین کننده تجهیزات آزمایشگاهی، دارای سابقه طولانی در امر واردات و فروش انواع انکوباتور آزمایشگاهی می‌باشد.

انواع انکوباتور در حجم‌های متفاوت ارائه شده، دارای ابعاد مختلف بوده و جنس بدنه‌های آنها نیز متفاوت است. جهت خرید انکوباتور آزمایشگاهی با یکسال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش با شماره‌های ذکر شده تماس حاصل نمایید.

یک سال ضمانت محصول

کلیه تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی با یک سال ضمانت به مشتریان محترم ارائه خواهد شد؛ بنابراین با خیال راحت از ما خرید کنید!

10 سال خدمات پس از فروش

برای تمامی تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی که از آذین خریداری نمایید 10 سال خدمات پس از فروش در نظر گرفته شده است.

نصب و تعمیر انکوباتور

همکاران بخش فنی ما در شرکت آذین شما را در خصوص نصب و راه‌اندازی و تعمیر انکوباتور آزمایشگاهی راهنمایی خواهند کرد.

مشاوره رایگان قبل از خرید

سوالات پیش از خرید خود را در خصوص تفاوت مدل‌های انکوباتور، نحوه عملکرد، قیمت دستگاه و ... با ما در میان بگذارید.

قیمت انکوباتور آزمایشگاهی

(تماس بگیرید)

خرید انکوباتور

انکوباتور

انکوباتور آزمایشگاهی

انکوباتور آزمایشگاهی جعبه‌ای با ساختار خاص است که به دلیل بدنه عایق خود به منظور نگهداری کشت‌های سلولی به کار می‌رود. این تجهیزات معمولا در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و همچنین آزمایشگاه‌های کنترل کیفی برای تست لوازم استفاده می‌شوند. اغلب افراد به خاطر شباهت ظاهری، انکوباتور آزمایشگاهی را با آون اشتباه می‌گیرند، در صورتی‌که این دو وسیله باهم متفاوت هستند.

‌انکوباتور به خوبی می‌تواند رطوبت و دمای درون محفظه خود را حفظ نماید، از این‌رو برای کشت سلولی یا میکروبیولوژیکی بهترین گزینه به شمار می‌رود. این دستگاه در ابعاد متفاوت از رومیزی گرفته تا سایزی برابر با کمد تولید می‌شود و حداکثر دمایی که ایجاد می‌کند حدود 70 تا 100 درجه است.

 

انواع انکوباتور

انکوباتور یا همان اتو آزمایشگاهی انواع مختلفی دارد که می‌توانید در ادامه با آن‌ها آشنا شوید.

 

انکوباتور استاندارد

این دستگاه به دلیل کاربرد در دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد به اسم  انکوباتور 37 درجه نامیده می‌شود. از آنجا که دمای محیط پیرامون ما نیز حدود 37 درجه سانتی‌گراد است، بنابراین اغلب این مدل برای شبیه سازی کشت مورد استفاده قرار می‌گیرد.‌

انکوباتور استاندارد فاقد بخش سرد کن است و قابلیت گرم کردن نمونه آزمایشی را تا 80 درجه بیشتر از دمای محیط دارد.‌ تامین حرارت نیز از طریق المنت‌های تعبیه شده در دستگاه انجام می‌شود.

 

انکوباتور مرطوب

انکوباتور مرطوب یا همان ژرمیناتور در کنار قابلیت کنترل دما، امکان کنترل رطوبت محفظه داخلی را نیز برای کاربر فراهم می‌کند. این دستگاه عملکردی حرفه‌ای دارد و نسبت به سایر انواع انکوباتور با نرخ گرانتری در دسترس مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

 

انکوباتور یخچال‌دار

نحوه طراحی این دستگاه به گونه‌ای است که علاوه‌بر دارا بودن سیستم گرمایشی، از سیستم سرمایشی هم بهره می‌برد. انکوباتور یخچال‌دار می‌تواند دما را در بازه‌ای بین ۰ درجه تا 65 درجه سانتی‌گراد کنترل نماید، بنابراین برای کشت باکتری در دمای کم بهترین گزینه محسوب می‌شود. محفظه انکوباتور یخچال‌دار ممکن است که از جنس استیل یا آلومینیوم باشد. این وسیله اغلب برای آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و میکروبی خریداری می‌شود.

 

انکوباتور شِیکردار

این انکوباتور آزمایشگاهی در مدل‌های ایستاده و دیواری روانه بازار مصرف می‌شود و به خوبی می‌تواند دمای محفظه داخلی را کنترل کند. انکوباتور شِیکردار در کنار دارا بودن قابلیت خنک کنندگی نمونه مورد نظر در دمایی کمتر از دمای محیط، قادر است فلاسک‌ها را نیز تکان دهد.

 

انکوباتور co2

انکوباتور دی اکسید کربن در حوزه بیولوژیک استفاده می‌شود و ضمن کنترل دما، این توانایی را دارد کهCO2 محفظه را نیز تامین نماید. سیلندر گازی تعبیه شده در بخش خارجی این تجهیزات وظیفه تامین دی اکسید کربن مورد نیاز را بر عهده دارد.

غلظت دی اکسید کربن موجود در محفظه انکوباتور با میزان رطوبت نسبت عکس دارد، یعنی با افزایش رطوبت حجم گازCO2  کاهش می‌یابد. در انکوباتور دی اکسید کربن یک‌سری سنسورهای گرمایشی یا مادون قرمز تعبیه شده‌اند که کار تنظیم غلظت CO2 را انجام می‌دهند.

انواع انکوباتور

 

اجزای انکوباتور آزمایشگاهی

اجزای تشکیل دهنده انکوباتور آزمایشگاهی شامل موارد زیر هستند:

 

محفظه نگهدارنده

محفظه نگهدارنده همان بدنه اصلی اتو آزمایشگاهی است که اغلب به شکل مکعب و از متریال استیل ضدزنگ ساخته می‌شود. معمولا دیواره محفظه نگهدارنده را با پشم شیشه می‌پوشانند تا به‌عنوان یک عایق عمل کرده و از هدر رفت گرما جلوگیری کند.

 

درب

درب از اصلی‌ترین اجزای انکوباتور است که به منظور سهولت در باز و بسته شدن، بر روی آن دستگیره‌ای قرار می‌دهند. معمولا برای ساخت درب از متریال شیشه استفاده می‌کنند تا کاربر بتواند نمونه‌ها را مشاهده نماید.

 

واشر درب آزبست

بین محفظه و درب انکوباتور واشر درب آزبست قرار داده می‌شود تا از نفوذ هوای محیط به درون دستگاه ممانعت کند.

 

منبع تغذیه

انکوباتور آزمایشگاهی دارای منبع تغذیه تک فاز است که می‌تواند با برق ۲۲۰ ولت شهری کار نماید.

 

صفحه کنترل

صفحه کنترل انکوباتور مجهز به نشانگرها و دکمه‌هایی است که کنترل بخش‌های مختلف دستگاه از جمله ترموستات را امکان‌پذیر می‌کنند.

 

ترموستات

وظیفه ترموستات این است که تنظیم دمای انکوباتور آزمایشگاهی را انجام دهد. پس از این که دمای این تجهیزات به میزان مورد نظر رسید، ترموستات به صورت اتوماتیک وارد عمل شده و دما را با همان درجه حفظ می‌کند.

 

سیستم کنترل گاز و رطوبت

در کارخانجات سازنده انکوباتور با سیستم کنترل رطوبت و همچنین محفظه‌ای به منظور تامین co2 تجهیز می‌شود.

 

قفسه‌های سوراخ‌دار

در دیواره داخلی اتو آزمایشگاهی قفسه‌هایی تعبیه می‌کنند که دارای سوراخ هستند. این سوراخ‌ها باعث می‌شود که هوای گرم به طور یکنواخت به همه جای محفظه برسد و نمونه‌ها را گرم نماید.

 

دماسنج L شکل

دماسنج L شکل به نحوی روی این تجهیزات نصب می‌شود که یک سمت آن داخل محفظه قرار گیرد و بخش دیگر در خارج از انکوباتور باشد. کاربر می‌تواند از طریق بخش خارجی دماسنج L شکل پی به دمای داخل محفظه ببرد.

 

فیلترهای  HEPA

انکوباتورهای مدرن مجهز به فیلترهای HEPA هستند که وظیفه دارند از ورود آلودگی‌ها به درون محفظه پیشگیری کنند.

 

سیستم هشدار

در انکوباتور آزمایشگاهی سیستم آلارم تعبیه می‌شود تا در صورتی‌که عملکرد دستگاه دچار اختلال شد، این موضوع سریعا به اطلاع کاربر برسد. سیستم هشدار می‌تواند هر گونه نقص در منبع تغذیه، قطع گردش هوا و… را به سرعت گزارش دهد.

 

کاربرد انکوباتور آزمایشگاهی

امروزه انکوباتور آزمایشگاهی در حوزه‌های مختلفی به کار می‌رود؛ تعدادی از موارد کاربرد این تجهیزات عبارتند از:

  • به منظور کشت و رشد میکروب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • در حوزه حیوان شناسی برای پرورش حشرات مختلف و همچنین جوجه ریزی آن‌ها کاربرد دارد.
  • در آزمایشگاه‌ها برای رشد سریع موجودات زنده، حفظ موجودات زنده و رشد طولانی مدت آن‌ها از این دستگاه بهره می‌برند.
  • در مطالعات داروشناسی، بیوشیمیایی و خون شناسی انکوباتور کمک بسیار زیادی به پژوهشگران می‌کند.
  • انکوباتور دارای کاربرد گسترده‌ای در زمینه تولید کلنی‌های میکروبی است.
  • به منظور ذخیره نمونه‌ها در شرایط کنترل شده به سراغ این تجهیزات می‌روند.
  • این دستگاه به منظور تجزیه و تحلیل مواد غذایی به کار برده می‌شود.

 

کاربرد انکوباتور آزمایشگاهی

 

روش کار با انکوباتور

مراحل کار با  انکوباتور آزمایشگاهی به صورت زیر است:

  1. نخست اطمینان حاصل کنید که هیچ ماده‌ای از آزمایشات قبلی درون محفظه باقی نمانده است‌.
  2. اکنون یک سمت کابل اتو آزمایشگاهی را به سوکتی که در قسمت پشتی دستگاه قرار گرفته است، وصل کنید و سمت دیگر آن را به پریز ارت دار بزنید.
  3. درب دستگاه را ببندید و سپس کلید پاور را روشن نمایید.
  4. در مرحله بعد از طریق ترموستات دما را با توجه به نمونه آزمایشگاهی تنظیم کنید. می‌توانید موادی را که دارای نیاز دمایی مشترک هستند به طور همزمان داخل انکوباتور بگذارید. از طریق نمایشگر دیجیتال قادرید دمای محفظه داخلی دستگاه را ببینید. به این نکته دقت داشته باشید که خاموش و روشن شدن مداوم چراغ‌های سبز و قرمز بیانگر این است که دمای انکوباتور روی مقدار مورد نظر قرار دارد و به هیچ وجه به معنی پایان یافتن کار دستگاه نیست.
  5. منتظر بمانید تا کار انکوباتور به اتمام برسد. نمونه‌ها باید در مدت زمان خاص در دمای مورد نظر نگه داشته شوند. برای مثال دمای نرمال به منظور حفظ باکتری‌ها بین 35 تا 37 درجه سانتی‌گراد درنظر گرفته می‌شود.

 

نکات ایمنی

برای حفظ ایمنی خود و دیگران به هنگام کار با انکوباتور به نکات زیر دقت کنید:

  • دستگاه را روی یک سطح کاملا صاف بگذارید تا تعادل آن‌حفظ شود.
  • به هیچ وجه مواد اشتعال‌زا مثل بنزین، اتر و… را در درون محفظه داخلی قرار ندهید.
  • بکوشید که این تجهیزات نزدیک درب ورودی نباشند، چون ممکن است که در معرض جریان هوای خارج قرار گیرند.
  • ظرف آب داخل اتو آزمایشگاهی را به موقع عوض کنید.
  • همواره قفسه و دیواره داخلی دستگاه را برای پیشگیری از گسترش آلودگی‌ها خشک نمایید.

 

پارامترهای مهم به هنگام خرید دستگاه انکوباتور

معیارهای خرید انکوباتور کاملاً به اهداف شما بستگی دارد؛ برای مثال گاهی تهیه یک دستگاه ساده و ارزان قیمت بهترین انتخاب است. به هرحال هنگام خرید لازم است که ظرفیت آزمایشگاه، تعداد پروژه‌ها و همچنین فناوری‌های مورد نیاز خود را مدنظر قرار دهید. از جمله اصلی‌ترین نکاتی که باید به هنگام خرید انکوباتور آزمایشگاهی به آن دقت داشته باشید، موارد زیر هستند:

  • ابعاد

اولین موردی که باید به آن دقت نمایید، سایز انکوباتور است. رایج‌ترین اندازه برای اتو آزمایشگاهی مدل‌های ۵۵ لیتری هستند که در مقایسه با بقیه فروش بیشتری دارند. اما برای آزمایشگاه‌های وسیع تهیه انکوباتور در ابعاد بزرگتر توصیه می‌شود.

 

  • کاربرد

هر کدام از انکوباتورها به منظور کاربری خاصی طراحی می‌شوند؛ بنابراین بهتر است که خرید را با توجه به نیاز خود انجام دهید. برای مثال انکوباتورهای co2 برای کشت سلولی پستانداران بهترین گزینه هستند، در حالی‌که انکوباتورهای معمولی اغلب در آزمایشات میکروبیولوژی کاربرد دارند.

 

  • دما

یکی از فاکتورهایی که در کیفیت انجام واکنش‌های شیمیایی و بیولوژیکی تاثیر غیر قابل انکاری دارد، دما است. به همین دلیل باید دستگاهی را برگزینید که قابلیت کنترل دمای مناسب برای نمونه‌های آزمایشی را داشته باشد. برای مثال انکوباتورهای یخچال‌دار امکان انجام آزمایش در دمای پایین را نیز برای کاربران فراهم می‌آورند.

 

  • برند

در حال حاضر برندهای مختلفی در زمینه تولید اتو آزمایشگاهی فعالیت دارند. آگاهی از میزان کیفیت برندها به شما کمک می‌کند که محصول مناسبی را انتخاب نمایید.

 

سوالات متداول

کاربردهای انکوباتور آزمایشگاهی چیست؟

  • این تجهیزات درآزمایشگاه‌های مختلف برای کشت میکروب‌ها، پرورش حشرات، تولید کلونی‌های میکروبی و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انکوباتورهای یخچال‌دار در کدام آزمایشگاه‌ها به کار می‌روند؟

  • این وسیله معمولاً در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و میکروبی استفاده می‌شود.

برای تهیه انواع انکوباتر با تجهیزات آزمایشگاهی آذین در تماس باشید.