تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش ترازوی آزمایشگاهی

ترازوهای آزمایشگاهی دیجیتال، یک کفه‌ای، دو کفه‌ای و ترازوهای جیبی از مهمترین تجهیزات پر کاربرد در آزمایشگاه‌های مختلف می‌باشند.

شرکت آذین تجهیز نمایندگی فروش انواع ترازو دیجیتال با دقت‌های 0/1، 0/01، 0/001 و 0/0001 گرم، و با وزن‌های مختلف از کمپانی‌‌های AND ژاپن، AND چین، Sartorius آلمان، Ohaus آمریکا، Precisa سوئیس و ترازوهای جیبی KERN آلمان را بر عهده دارد. جهت اطلاع از قیمت یا خرید ترازو آزمایشگاهی همراه با یکسال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش با ما تماس بگیرید.

دارای یک سال ضمانت

شما ترازوی آزمایشگاه و دیگ تجهیزات آزمایشگاهی را از ما با یکسال ضمانت می‌خرید.

10 سال خدمات پس از فروش

ضمن گارانتی یکساله، تا 10 سال نیز می‌توانید از خدمات پس از فروش دستگاه استفاده کنید.

تعمیر ترازوی آزمایشگاهی

شما را جهت تعمیر، راه اندازی و نصب ترازوهای آزمایشگاهی راهنمایی خواهیم کرد!

مشاوره رایگان قبل از خرید

درباره انواع ترازوهای یک کفه ای و دو کفه ای و دقت های متفاوت دستگاه، از ما مشورت بگیرید.

قیمت ترازو آزمایشگاهی

(تماس بگیرید)

انواع ترازو آزمایشگاهی بر اساس دقت اندازه گیری

خرید انواع ترازوی آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی چیست؟

ترازو آزمایشگاهی

ترازوی آزمایشگاهی یک دستگاه اندازه‌گیری دقیق است که برای اندازه‌گیری وزن اشیاء با دقت بالا در محیط‌های آزمایشگاهی استفاده می‌شود. این نوع ترازوها با دقت و حساسیت بالا طراحی شده‌اند تا وزن اشیاء را تا اعداد اعشاری دقیق اندازه‌گیری کنند. ترازوهای آزمایشگاهی در محیط‌هایی که نیاز به اندازه‌گیری دقیق وزن اشیاء دارند مانند آزمایشگاه‌های شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی، داروسازی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ترازوهای آزمایشگاهی معمولاً از مکانیزم‌های حساسیت بالا، سطوح پلاتینیومی و نمایشگرهای دیجیتالی برای نمایش نتایج استفاده می‌کنند. این ترازوها باید در محیط‌های استاندارد و پایدار قرار گیرند تا دقت اندازه‌گیری حفظ شود، زیرا عوامل مانند دما، رطوبت و نور می‌توانند تأثیراتی بر دقت ترازو داشته باشند.

دستگاه ترازو آزمایشگاهی (Laboratory weighing machine) یکی از ابزارهای سنجش وزن نمونه‌های آزمایشی به شمار می‌رود. این ابزار به گونه‌ای طراحی شده که امکان توزین دقیق مواد را برای کاربر فراهم می‌کند. ترازوی آزمایشگاهی دقت بسیار زیادی دارد و می‌تواند نمونه‌های یک ده هزارم گرم یا یک صد هزارم گرم را نیز اندازه‌گیری نماید.

به طور کلی هرچه دقت ترازو افزایش می‌یابد، ظرفیت آن کاهش پیدا می‌کند. این تجهیزات مجهز به یک محفظه توزین هستند تا هوای محیط آزمایشگاه نتواند در فرآیند وزن کردن اختلال ایجاد نماید.

انواع دستگاه ترازو آزمایشگاهی

انواع دستگاه ترازو آزمایشگاهی

امروزه دستگاه ترازوی آزمایشگاهی در دو نوع اصلی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود که عبارتند از:

  • ترازوی مکانیکی
  • ترازوی دیجیتال یا الکترونیکی

معمولا اکثر افراد ترجیح می‌دهند که از بین این دو مدل ترازو نوع دیجیتالی را برگزینند. زیرا این تجهیزات دقت بسیار بالایی در اندازه‌گیری وزن نمونه‌های آزمایشگاهی دارند، به همین دلیل درصد خطای حاصل از توزین را به حداقل می‌رسانند. در یک دسته بندی دیگر می‌توان دستگاه ترازوی آزمایشگاهی را به مدل‌های مختلفی تقسیم کرد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

ترازو آزمایشگاهی آنالیتیکال

این ترازو از دقت و حساسیت بی‌نظیری بهره می‌برد و دارای یک محفظه به منظور پیشگیری از اثرات محیطی مانند جریان هوا بر روی نتیجه آزمایش است. بیشتر مدل‌های ترازوی آنالیتیکال به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کالیبراسیون آن‌ها به صورت اتوماتیک انجام می‌شود. بنابراین کاربر می‌تواند بدون نیاز به عملیات خاصی به طور مستقیم به سراغ توزین نمونه برود.

دقت اندازه‌گیری در این محصول معمولاً بین 0.00001 تا 0.0001 گرم متغیر است. از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد دستگاه ترازوی آزمایشگاهی آناتیکال می‌توان به قابلیت سنجش چگالی، اندازه‌گیری درصدی و همچنین آمارگیری اشاره کرد.

ترازوی گرمی

این تجهیزات معمولاً در سایز کوچک و بدون محفظه توزین تولید می‌شوند و از دقت بالایی برخوردارند. به طوری‌که میزان حساسیت آن‌ها ممکن است که به 0.1 گرم، 0.01 گرم و حتی به 0.001 گرم نیز برسد. ترازوهای گرمی به دلیل عملکرد فوق‌العاده اغلب برای سنجش وزن مواد گران قیمتی همچون زعفران و طلا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ترازوی آزمایشگاهی رطوبتی

این ابزارها به منظور سنجش مقدار رطوبت موجود در نمونه‌های آزمایشگاهی کاربرد دارند. ترازوهای آزمایشگاهی رطوبتی مجهز به یک لامپ هالوژن یا مادون قرمز هستند که باعث خشک شدن نمونه مورد نظر می‌شوند. بنابراین از طریق اندازه‌گیری میزان وزن از دست رفته می‌توان مقدار رطوبت موجود در مواد را به دست آورد. به هنگام انتخاب این تجهیزات بهتر است که به فاکتورهایی مانند سایز، هزینه، ظرفیت توزین و همچنین تکرارپذیری آن دقت داشته باشید.

ترازوی آزمایشگاهی دو کفه‌ای و یک کفه‌ای

دلیل نام‌گذاری ترازوهای آزمایشگاهی دو کفه‌ای این است که در دو بخش انتهایی خود دارای کفه‌هایی آویزان هستند، به همین دلیل اغلب برای سنجش‌های مقایسه‌ای به کار می‌روند. ترازوهای یک کفه‌ای نیز همان‌طور که از اسمشان مشخص است، دارای یک کفه هستند که علاوه‌بر سنجش‌های مقایسه‌ای، برای توزین‌های مستقیم هم استفاده می‌شوند.

ترازوی آزمایشگاهی مایکرو

یکی از انواع دستگاه ترازوی آزمایشگاهی که دقت فوق‌العاده زیادی دارد، مدل مایکرو است. این تجهیزات جزء دقیق‌ترین و حساس‌ترین ترازوهای جهان به شمار می‌روند که دقت سنجشی بین 0.1 میکروگرم تا 1   میکروگرم را برای کاربر فراهم می‌کنند.

ترازوی آزمایشگاهی پرتابل

این محصولات فضای کمی می‌گیرند و به خوبی می‌توانند وزن خشک مواد را با حساسیت بسیار زیاد بسنجند. برخی از مدل‌های ترازوی پرتابل دارای قابلیت اندازه‌گیری وزنی تا 12 هزار گرم هستند.

ترازوی آزمایشگاهی سه صفر

برای افرادی که به دنبال توزین نمونه‌های سبک وزن و گرمی هستند، خریداری ترازوی سه صفر توصیه می‌شود؛ زیرا این تجهیزات محفظه‌دار امکان سنجش دقیق مواد را فراهم می‌کنند.

انواع ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال از نظر دقت

در سال‌های گذشته تنها از ترازوهای آنالوگ استفاده می‌شد، اما امروزه خریداری انواع دیجیتال رواج بیشتر پیدا کرده است. از اجزای دستگاه ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال می‌توان محفظه، کفه و صفحه نمایشگر آن را نام برد. این ابزار معمولاً در صنایع شیمیایی و داروسازی به کار می‌رود؛ چون در این صنایع لازم است که وزن مواد به طور دقیق و به دور از هرگونه خطا اندازه‌گیری شود. این تجهیزات با حساسیت‌های مختلفی ساخته و در دسترس مصرف کنندگان قرار می‌گیرند که عبارتند از:

  • ترازوی دیجیتال با دقت 0.1: خصوصیت منحصربه‌فرد ترازوی دیجیتال با حساسیت 0.1 این است که کاربر می‌تواند هر زمان که بخواهد آن را صفر کند تا وزن ماده به طور دقیق به دست آید.
  • ترازوی دیجیتال با دقت 0.01: این تجهیزات به خاطر دارا بودن محفظه شیشه‌ای قادرند نمونه‌ها را با دقت بسیار زیاد اندازه‌گیری نمایند؛ به همین دلیل اغلب در طلافروشی‌ها استفاده می‌شوند.
  • ترازوی دیجیتال با دقت 0.001: این دستگاه معمولاً در آزمایشگاه‌های تخصصی کاربرد دارد و جزء متداول‌ترین مدل‌های ترازوی دیجیتالی به شمار می‌رود.
  • ترازوی دیجیتال با دقت 0.0001: استفاده از این محصول چندان رایج نیست و به دلیل قیمت گران تنها برای آزمایشگاه‌های ویژه خریداری می‌شود.

کاربردهای ترازوی آزمایشگاهی

کاربردهای ترازوی آزمایشگاهی

در آزمایشگاه‌های مختلف این ابزارها به منظور اندازه‌گیری وزن دقیق نمونه‌ها کاربرد دارند. همچنین برای تعیین چگالی و کنترل کیفیت مواد نیز به سراغ این تجهیزات می‌روند. اندازه‌گیری رطوبت، کالیبراسیون پیپت و تجزیه و تحلیل ترکیبات موجود در مواد از دیگر کاربردهای دستگاه ترازوی آزمایشگاهی هستند. در صنایع غذایی به منظور توزین زعفران و در طلافروشی‌ها برای وزن کردن جواهرات از ترازوی آزمایشگاهی استفاده می‌کنند.

روش کار با ترازوی آزمایشگاهی

دستگاه ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال کاربری راحتی دارد. به منظور کار با این ابزار لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

  1. قبل از این‌که فرآیند توزین را آغاز کنید، بهتر است نمونه مورد نظر را مدتی در محیط آزمایشگاه بگذارید تا دمای آن به اندازه دمای محیط برسد. زیرا در صورتی‌که ماده گرمتر یا سردتر باشد، ممکن است که نتیجه اندازه‌گیری با خطا اعلام شود.
  2. در مرحله بعد ترازو را روشن کنید و منتظر بمانید تا علامت Stable ظاهر شود. پس از آن ظرف توزین را روی دستگاه قرار دهید.
  3. اکنون بسته به مدل ترازو باید با فشردن یکی از دکمه‌های Zeroیا Tare اقدام به صفر کردن وسیله نمایید.
  4. نمونه‌ای که قصد اندازه‌گیری وزن آن را دارید، داخل ظرف توزین بریزید تا وزن ماده نشان داده شود.

بعضی از کاربران از روش اختلاف جرمی برای سنجش وزن نمونه مورد نظر استفاده می‌کنند. به این صورت که نخست وزن ظرف را اندازه می‌گیرند و سپس وزن ظرف را همراه با ماده به دست می‌آورند. اختلاف بین این دو عدد نشان دهنده وزن نهایی نمونه است.

کالیبراسیون ترازوی آزمایشگاهی

کالیبراسیون به عملیاتی می‌گویند که پس از انجام آن ترازو نتایج حاصل از توزین را به صورت دقیق و بدون خطا به کاربر ارائه می‌دهد. فرآیند کالیبره کردن به این صورت انجام می‌گیرد که وزنه مرجعی را که وزن آن از قبل مشخص است، روی کفه ترازو می‌گذارند. سپس دستگاه بر اساس وزنه مرجع عملیات کالیبراسیون را انجام می‌دهد تا اعداد به صورت دقیق نشان داده شوند.

ترازوها بر اساس نحوه کالیبراسیون با یکدیگر تفاوت دارند. به این صورت که کارخانجات سازنده بعضی از محصولات خود را به صورت کالیبراسیون اتوماتیک و برخی دیگر را به صورت کالیبراسیون دستی عرضه می‌کنند.

چنانچه ترازویی را خریداری نمایید که دارای قابلیت کالیبره دستی باشد، لازم است که از یک وزنه برای انجام  کالیبراسیون استفاده کنید. اما در صورتی‌که ترازوی آزمایشگاهی دارای کالیبره داخلی اتومات باشد، خود شرکت سازنده وزنه مرجع را درون محصول قرار می‌دهد. بنابراین کاربر تنها با فشردن یک دکمه می‌تواند دستگاه را کالیبره کند.

چگونه می‌توان خطای توزین را در ترازوی آزمایشگاهی به حداقل رساند؟

بعضی از فاکتورها مانند دما و شدت جریان هوایی که در محیط وجود دارد، در نتایج آزمایش تاثیر می‌گذارند و آن را با خطا نشان می‌دهند. توجه به یک‌سری نکات باعث می‌شود که درصد خطای دستگاه ترازوی آزمایشگاهی به حداقل ممکن برسد. برای مثال قرار دادن تجهیزات در محیط مناسب یکی از فاکتورهایی است که باید مدنظر بگیرید. یعنی این ابزار را باید در محلی بگذارید که میزان جابجایی وسایل و همچنین رفت و آمد افراد کم باشد.

استفاده از میز توزین نیز می‌تواند به افزایش دقت ترازو کمک شایانی نماید. زیرا این میزها ضدلرزش هستند، پس با قرار گرفتن ترازوهای حساس بر روی آن‌ها هیچ‌گونه تکان، ضربه و لرزشی برای دستگاه به وجود نمی‌آید.

از جمله نکات دیگری که باید به آن توجه داشته باشید؛ تراز بودن دستگاه و برگزیدن ظرف توزین مناسب است. اگر نمونه مورد نظر حجم زیادی دارد، انتخاب یک ظرف کوچک می‌تواند دردسر ساز شود. زیرا مواد به بیرون می‌ریزند که علاوه‌بر کثیف کردن محیط، سنجش نادرست را به دنبال دارد.

ترازوی مکانیکی بهتر است یا دیجیتال؟

ترازو‌ها و مقیاس‌های مکانیکی، سالیان سال به عنوان تنها گزینه برای تعیین میزان جرم نمونه‌ها در آزمایشگاه‌ها محسوب می‌شدند. در حالی که، ترازو‌های دیجیتال الکترونیکی به اندازه ترازو‌های مکانیکی قابل اعتماد نبودند و قیمت بیشتری نیز داشتند. ترازو‌های الکترونیکی ساختار بسیار محکمی دارند و در برابر شوک، رطوبت، گرد و غبار و محیط‌های خشن مقاوم هستند. این ترازو‌ها بسیار دقیق و سریع هستند و چند واحد اندازه‌گیری وزن را ارائه می‌دهند. ترازو‌های الکترونیکی همچنین دارای گزینه‌های پردازش داده، محاسبات و چاپ نیز می‌باشند و نیاز به منبع تغذیه دارند. ترازو‌های مکانیکی بسیار ساده و محکم هستند و نیازی به منبع تغذیه ندارند. با این حال، ترازو‌های دیجیتالی امروزی هزینه پایین‌تر و ویژگی‌های بسیار خوبی دارند که موجب استفاده آسان از آن‌ها می‌شود.

قیمت ترازوی آزمایشگاهی

فاکتورهای مختلفی بر قیمت دستگاه ترازوی آزمایشگاهی تاثیر دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها دقت این ابزار است. به طور کلی هرچه ترازو حساسیت بیشتری داشته و دقیق‌تر باشد، با نرخ گرانتری به فروش می‌رسد. از دیگر پارامترهای تعیین کننده قیمت می‌توان به برند سازنده و همچنین مدل دستگاه اشاره کرد. بعضی از مدل‌های این تجهیزات مانند ترازوهای رطوبت سنج و تحلیلی در دسته گران قیمت‌ترین انواع ترازوهای آزمایشگاهی قرار دارند.

سوالات متداول

ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال به چه دردی می‌خورد؟

  • معمولا برای سنجش وزن نمونه‌هایی که نیاز به دقت بالایی دارند، دستگاه ترازوی آزمایشگاهی دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا این محصول علاوه‌بر کاربری آسان، از حساسیت بالایی نیز بهره می‌برد.

چه عواملی بر قیمت ترازوی آزمایشگاهی تاثیر می‌گذارند؟

 نرخ این ابزار تحت تاثیر مولفه‌های مانند برند، قابلیت‌های دستگاه و میزان دقت آن قرار دارد.

برای تهیه انواع دستگاه ترازو آزمایشگاهی با تجهیزات آزمایشگاهی آذین تماس فرمایید.

12 پاسخ

  1. سلام وققتون بخیر خسته نباشید ممنون از محتوا و محصولات خوب سایتتون یه سوال برای بنده پیش اومده آیا برای استفاده از ترازوی آزمایشگاهی باید گواهینامه‌ یا استانداردهای خاصی داشته باشم؟ لطف می کنید راهنمایی کنید بنده رو

  2. خسته نباشید بابت محصولات خوبتون ممنون چند تا از همکاران ما از شما خرید کردن بسیار راضی بودن یه سوالی برام پیش اومده چه هزینه‌هایی برای خرید و نگهداری ترازوی آزمایشگاهی باید در نظر گرفت؟

  3. درود بر شما خسته نباشید ممنون از محصولات و مطالب خوبتون می خواستم ببینم تفاوت بین ترازوی آزمایشگاهی و ترازوهای خانگی چیست؟ در این مورد ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  4. سلام وقتتون بخیر بشه. ممنون بابت محتوای مفیدتون. اگر امکانش هست درباره شرایط نگهداری از این ترازوها در آزمایشگاه هم یه توضیح کوتاهی بدین، ممنون.

  5. سلام روزتون بخیر باشه. من و خیلی از همکارانم از محصولات شما استفاده کردیم بسیار راضی بودیم هم از کیفیت و هم از قیمت محصولاتتون یه سوال داشتم هر چند وقت یک بار نیاز به کالیبره ترازو هست؟

  6. سلام خسته نباشید. کالیبره نشدن ترازو چه خطرات احتمالی دارد؟آیا در طولانی مدت ممکنه ترازو به مشکل اساسی برخورد کنه؟و در این صورت قابل تعمیر هست؟ممنون از زحماتتون

    1. سلام وقت بخیر پیشنهاد می شود با کارشناسان ما در تماس باشید تا توضیحات کامل را ارائه کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + دوازده =