تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش فلیم فتومتر

تجهیزات آزمایشگاهی آذین نمایندگی فروش انواع فلیم فتومتر دو عنصره، سه عنصره، چهار عنصره و پنج عنصره از کمپانی مطح AE انگلستان را بر عهده دارد.

برای خرید فلیم فتومتر آزمایشگاهی با دامنه‌ و دقت‌های اندازه‌گیری متفاوت همراه با یکسال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

همراه با یک سال ضمانت

کلیه تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی با یک سال گارانتی به مشتریان محترم ارائه خواهد شد؛ بنابراین با خیال راحت از ما خرید کنید!

10 سال خدمات پس از فروش

برای تمامی تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی که از آذین خریداری نمایید 10 سال خدمات پس از فروش در نظر گرفته شده است.

تعمیر فلیم فتومتر

تجهیزات آزمایشگاهی آذین آمادگی ارائه خدمات تعمیر و نصب فلیم فتومتر را دارد. کافیست با بخش فنی ارتباط برقرار کنید.

مشاوره رایگان قبل از خرید

همکاران ما در واحد فروش شرکت آذین، با افتخار و بردباری آماده پاسخگویی به سوالات پیش از خرید شما عزیزان هستند.​

قیمت فلیم فتومتر

(تماس بگیرید)

خرید دستگاه فلیم فتومتر

A&E

برند A&E

معرفی فلیم فتومتر

دستگاه فلیم فتومتر (flame photometer) در آزمایشگاه‌ها به منظور اندازه‌گیری غلظت یون‌های فلزی همچون سدیم، باریم، لیتیم و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از دستگاه‌های فلیم فتومتر به گونه‌ای طراحی شده‌اند که عنصر لیتیوم را به‌عنوان مرجع داخلی مورد استفاده قرار می‌دهند تا دقت در سنجش به حداکثر برسد. البته هنگامی که هدف آزمایش اندازه‌گیری غلظت لیتیوم خون باشد؛ این دستگاه‌ها پتاسیم را به عنوان مرجع داخلی به کار می‌برند.

دستگاه‌های فلیم فتومتر توانایی اندازه‌گیری و تعیین غلظت عناصر سدیم، لیتیم، پتاسیم و… را تا غلظت    ppm 0.25 دارند. این تجهیزات پرکاربرد مزایای بسیاری را نصیب کاربران می‌کنند، از جمله این‌که در کنار عملکرد ساده هزینه بسیار کمی را برای افراد به دنبال دارند. علاوه‌بر‌آن تعیین غلظت عناصر قلیایی و قلیایی خاکی به سهولت هر چه تمام و با درجه اطمینان بالا انجام می‌گیرد.

دستگاه‌های فلیم فتومتر امکان تکرار پذیری آزمایش را برای کاربران فراهم می‌آورند؛ در ضمن در درجه حرارت‌های پایین عملکرد بهینه‌ای دارند. مجموع این مزایا موجب شده که فلیم فتومتر به طور گسترده برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی به کار برده شود.

البته لازم به ذکر است که دستگاه فلیم فتومتر در کنار این مزایای منحصربه‌فرد یک‌سری معایبی نیز دارد. برای مثال غلظت یون‌های فلزی موجود در محلول به طور دقیق اندازه‌گیری نمی‌شود. مخصوصا اگر غلظت یون زیاد باشد دستیابی به یک نتیجه صددرصد دقیق به سختی انجام می‌گیرد. از طرف دیگر بعضی از عناصر همچون کربن و هیدروژن به خاطر ماهیت غیر اشباع خود توسط این تجهیزات شناسایی نمی‌شوند. با انواع فلیم فومتر همراه این مقاله از تجهیزات آزمایشگاهی آذین باشید.

انواع فلیم فتومتر

دستگاه فلیم فتومتر در مدل‌های مختلف طراحی شده که در ادامه برخی از آن‌ها ذکر خواهند شد:

  • فلیم فتومتر مدل C620: این دستگاه اغلب در آزمایشگاه‌های طبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • فلیم فتومتر مدل G620: این مدل معمولا برای آزمایشگاه‌های تحقیقاتی صنایع و همچنین مراکز تحقیقات کشاورزی خریداری می‌شود.
  • فلیم فتومتر کروس مدل Flame photometer FP8500: این دستگاه‌ها امکان اندازه‌گیری غلظت پتاسیم و سدیم موجود در مواد غذایی و صنایع مختلف مانند تولید شیشه، سیمان و… را با دقت بسیار بالا فراهم می‌کنند.
  • فلیم فتومتر دیجیتال مدل G 405: این ادوات در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و برای مصارف پزشکی و صنعتی به کار برده می‌شوند.

 

انواع فلیم فتومتر

 

کاربردهای فلیم فتومتر

فلیم فتومتر امکان اندازه‌گیری دقیق سدیم و پتاسیم موجود در ادرار و همچنین غلظت لیتیم، سدیم و پتاسیم موجود در خون را فراهم می‌کند. استفاده از فلیم فتومتر تنها به این مورد محدود نمی‌شود. به طور کلی کاربردهای این دستگاه را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • این تجهیزات در صنعت شیشه سازی برای تعیین میزان سدیم، بر، لیتیم و پتاسیم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • در آزمایشگاه‌ها فلیم فتومتر برای تشخیص میزان سختی آب و اندازه‌گیری غلظت منیزیم، کلسیم و باریم کاربرد دارد.
  • از این تجهیزات در آزمایشگاه خاک شناسی به منظور تست نمونه‌های خاک و سنجش میزان عناصری مثل سدیم، کلسیم، پتاسیم و… بهره‌برداری می‌شود.
  • این تجهیزات مفید در صنایع غذایی نیز کاربرد دارند. به طوری‌که برای تعیین غلظت سدیم و پتاسیم در مواد غذایی مختلف و همین‌طور تجزیه املاح موجود در نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها به سراغ فلیم فتومتر می‌روند.
  • در صنعت از فلیم فتومتر برای تخمین غلظت فلزات موجود در آلیاژها، محصولات متالورژیکی و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود.
  • در صنایع نفتی نیز برای پی بردن به میزان غلظت فلزاتی نظیر سرب و منگنز در بنزین، حلال‌های عالی و… این دستگاه به کار می‌رود.
  • در صنایع داروسازی دستگاه فلیم فتومتر به منظور تعیین غلظت یون‌های سدیم و پتاسیم در انواع سرم‌های تزریقی مانند سرم‌های کلرید سدیم و سرم رینگر خریداری می‌شود.
  • فلیم فتومتر در مطالعات بالینی نیز کاربرد دارد. به نحوی‌که می‌توان غلظت یون‌های سدیم و پتاسیم موجود در مایعات بدن را به کمک این ادوات تجزیه و تحلیل کرد.

 

کاربردهای فلیم فتومتر

فلیم فتومتر چگونه کار می‌کند؟

فلیم فتومتر از جهاتی به دستگاه اسپکتروفتومتر شباهت دارد، اما این دو از نظر نحوه عملکرد با هم تفاوت دارند. عملکرد دستگاه اسپکتروفتومتر به این صورت است که جذب نور را توسط اجزای یک نمونه مورد سنجش قرار می‌دهد؛ در حالی‌که  فلیم فتومتر شعله کنترل شده برای سوختن عناصر را به کار می‌برد. مکانیسم عملکرد فلیم فتومتر را می‌توان در مراحل زیر خلاصه کرد:

  1. نخست حلال موردنظر تبخیر شده و کلیه ذرات جامد آن از هم تفکیک می‌شوند.
  2. سپس این ذرات جامد حرکت خود را به طرف شعله آغاز می‌کنند و به تدریج اتم‌ها و یو‌ن‌های گازی به وجود می‌آیند.
  3. در مرحله بعدی یون‌های ایجاد شده انرژی لازم را از شعله دریافت نموده و به حالت برانگیختگی می‌رسند.
  4. با برگشت اتم‌ها به حالت پایه نورهایی از آن‌ها ساطع می‌شود که شدت این نور به میزان غلظت عنصر بستگی دارد.
  5. در نهایت کاربر می‌تواند شدت نور ساطع شده را اندازه‌گیری کند.

اجزای تشکیل دهنده فلیم فتومتر

دستگاه فلیم فتومتر از اجزای مختلفی تشکیل شده که اصلی‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • منبع حرارتی: منبع حرارتی شعله لازم برای دستگاه را فراهم می‌آورد. عملکرد فلیم فتومتر تا حد زیادی به دمای شعله وابسته است، در واقع نسبت سوخت و ماده اکسید کننده هستند که میزان دمای شعله را تعیین می‌کنند.
  • میکسر: این قطعه موجب منتقل شدن محلول همگن ماده در شعله می‌شود.
  • شناساگر: این قسمت موظف است که نور ساطع شده را به طور کامل تشخیص دهد؛ علاوه‌بر‌آن شدت تابش را به کمک شعله اندازه‌گیری می‌کند. در واقع از طریق شناساگر است که نور ساطع شده تبدیل به سیگنال الکتریکی می‌شود.
  • سیستم نوری: سیستم یا فیلتر نوری فلیم فتومتر از سه قسمت لنز، فیلتر و آینه محدب تشکیل شده است. ۵ فیلتر نوری مخصوص عناصر پتاسیم، لیتیم، باریم، سدیم و کلسیم در این دستگاه وجود دارد.

سوالات متداول

  • دستگاه فلیم فتومتر برای اندازه‌گیری چه عناصری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

این تجهیزات آزمایشگاهی برای سنجش سدیم و پتاسیم موجود در ادرار، سرب و منگنز موجود در حلال‌های آلی، لیتیم، سدیم و پتاسیم موجود در خون و مواردی از این قبیل به کار می‌روند.

  • فلیم فتومتر میزان غلظت یون‌ها و عناصر را بر چه اساس اندازه‌گیری می‌کند؟

سنجش میزان غلظت عناصر مختلف در این تجهیزات بر اساس شدت نور ساطع شده به هنگام ورود عنصر مورد نظر به شعله انجام می‌گیرد.

  • کاربرد دستگاه فلیم فتومتر در داروسازی چیست؟

در صنعت داروسازی این دستگاه به منظور تعیین غلظت یون‌های سدیم و پتاسیم در انواع سرم‌های تزریقی استفاده می‌شود.