تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش دستگاه ویسکوزیمتر

تجهیزات آزمایشگاهی آذین وارد کننده انواع ویسکوزیمتر دیجیتال و عقربه‌ای با رنج اندازه‌ گیری ویسکوزیته متفاوت، ویسکوزیمتر دو شاخه و سه شاخه شیشه‌ای و رئومتر آنالوگ و دیجیتال از کمپانی‌های بروکفیلد آمریکا، هایدولف آلمان، چینی و … می‌باشد.

قابل ذکر است تعمیر و سرویس این دستگاه نیز توسط کارشناسان مجرب خودمان انجام می‌پذیرد. جهت خرید ویسکوزیمتر با یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

همراه با یک سال ضمانت

فروش انواع مدل‌ های این محصول در شرکت آذین تجهیز با یکسال ضمانت انجام می‌شود.

10 سال خدمات پس از فروش

ضمن گارانتی یک‌ساله دستگاه، 10 سال خدمات پس از فروش هم برای این دستگاه در نظر گرفته‌ایم!

تعمیر ویسکوزیمتر

برای تعمیر ویسکوزیمتر نیز می‌توانید روی آذین تجهیز و کارشناسان فنی ما حساب کنید.

مشاوره رایگان قبل از خرید

سوالات خود را در مورد دقت ویسکوزیته، برندهای موجود، قیمت دستگاه و ... از ما بپرسید.

قیمت ویسکوزیمتر

(تماس بگیرید)

معرفی دستگاه ویسکوزیمتر

دستگاه ویسکوزیمتر به منظور سنجش ویسکوزیته سیالات طراحی شده است. ویسکوزیته یا همان گرانروی تحت عنوان غلظت شناخته می‌شود و مولفه‌ای است که میزان مقاومت یک سیال را در مقابل جاری شدن نشان می‌دهد. به این صورت که هر چقدر یک محلول دارای ویسکوزیته کمتری باشد با سهولت بیشتری جریان پیدا می‌کند و بالعکس.

از طریق دستگاه ویسکوزیمتر می‌توان انواع گرانروی پویا یا دینامیک، گرانروی نسبی و گرانروی کینماتیک را با دقت بسیار زیاد و در دمای استاندارد اندازه گیری نمود. این تجهیزات کاربردهای گسترده‌ای در صنایع رنگ‌سازی، سنجش کیفیت سوخت‌های نفتی و مواردی از این قبیل دارند؛ به همین دلیل معمولاً در محیط‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دستگاه ویسکوزیمتر به نام‌های فلوکاپ و فوردکاپ نیز معروف است و در طرح‌های دیجیتال و عقربه‌ای در بازار مصرف یافت می‌شود.

انواع دستگاه ویسکوزیمتر را بشناسید

امروزه دستگاه ویسکوزیمتر در انواع مختلفی تولید می‌شود که عبارتند از:

ویسکومتر لرزشی

نحوه عملکرد ویسکوزیمتر لرزشی به این صورت است که با ایجاد لرزش در سیالات مورد نظر مقدار مقاومت آن‌ها را در برابر جاری شدن و تغییرات نوسانی الکترومغناطیسی می‌سنجد.

ویسکومتر دورانی

ویسکومترهای دورانی یکی از پرکاربردترین این تجهیزات آزمایشگاهی هستند که برای ساخت آن‌ها سیلندرهای کواکسیال به کار برده می‌شود. ویسکومترهای دورانی گشتاور لازم برای به حرکت درآوردن محلول مورد آزمایش را تجزیه و تحلیل کرده و از این طریق مقاومت آن را اندازه گیری می‌کنند.

ویسکومتر استوالد

این دستگاه به نام ویسکوزیمتر شیشه‌ای موئین نیز شناخته می‌شود و عملکرد آن به این صورت است که سیالی را به‌عنوان مرجع درنظر گرفته و با توجه به آن غلظت سایر مایعات را اندازه گیری می‌کند.

ویسکومتر استابینگر

طراحی این دستگاه ویسکوزیمتر به نحوی انجام شده که با محاسبه نیروی گریز از مرکز و سرعت گشتاور میزان ویسکوزیته محلول‌های آزمایشی را می‌سنجد. سیلندرهایی که داخل این دسته از ویسکومترها تعبیه شده‌اند سبکتر و در عین حال عمیق‌تر از دستگاه‌های قبلی هستند. از این‌رو به خوبی داخل سیال مورد آزمایش شناور می‌شوند؛ از طرف دیگر به خاطر وجود نیروی گریز از مرکز کاملاً در بخش مرکزی مایع قرار می‌گیرند. میزان گشتاور در ویسکومتر‌های استابینگر با سنجش میزان چرخش میدان مغناطیسی محاسبه می‌شود؛ بنابراین امکان دقت بی‌نظیری را در اندازه گیری فراهم می‌آورد.

ویسکومتر سقوطی

دستگاه ویسکوزیمتر سقوطی اندازه گیری ویسکوزیته محلول را بر اساس سرعت سقوط شار فلزی درون محلول مورد آزمایش انجام می‌دهد. در ادامه با اجزای تشکیل دهنده دستگاه ویسکوزیمتر همراه این مطلب از تجهیزات آزمایشگاهی آذین باشید.

 

انواع دستگاه ویسکوزیمتر را بشناسید

اجزای تشکیل دهنده دستگاه ویسکوزیمتر چیست؟

امروزه ویسکوزیمترها مجهز به بخش‌های مختلفی هستند که امکان اندازه‌ گیری دقیق ویسکوزیته سیالات را برای کاربران فراهم آورده‌اند. برای مثال دستگاه ویسکوزیمتر سقوطی مجهز به توپ‌های ساچمه‌ای با اندازه‌های متنوع،  زمان سنج، چارچوب آلومینیومی، شیرهای توپی و دریچه‌ای و همچنین یک‌سری لوله‌های شفاف است.

کاربردهای دستگاه ویسکوزیمتر کجاست؟

در حال حاضر دستگاه ویسکوزیمتر در زندگی انسان کاربردهای مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنعت تولید لوازم آرایشی و زیبایی: در این صنعت دستگاه ویسکوزیمتر برای کنترل کیفیت محصولات به کار می‌رود. برای مثال یک بالم لب باید ویسکوزیته مطلوب و بالایی داشته باشد تا بتواند به خوبی به لب مصرف‌کننده بچسبد.
  • صنعت تولید مواد غذایی و آشامیدنی‌ها: ویسکوزیته فاکتور اصلی در بهبود کیفیت بافت مواد غذایی به شمار می‌رود، بنابراین سنجش و آنالیز آن به راندمان بیشتری در تولید می‌انجامد. در صنایع غذایی این تجهیزات برای اندازه گیری میزان گرانروی موادی همچون آبمیوه، رب گوجه فرنگی، خمیر نان، شکلات، عسل و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • صنایع نفت و پتروشیمی: در این زمینه نیز ویسکوزیته محصولات نقش زیادی در کیفیت نهایی آن‌ها دارد. برای مثال باید ویسکوزیته روغن با شرایط دمایی و همچنین میزان بار قطعات روغن کاری شده سازگاری داشته باشد.
  • صنایع شیمیایی: اندازه گیری ویسکوزیته در تولید انواع محصولات شیمیایی مانند چسب، پلیمر، پلاستیک و رنگ بسیار مهم است. مثلا چسب‌هایی که ویسکوزیته کمتری دارند روان‌تر از چسب‌های دارای ویسکوزیته بالا جریان پیدا می‌کنند.
  • آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و داروسازی: در این آزمایشگاه‌ها برای اندازه گیری میزان گرانروی خمیر دندان، صابون، شامپو و… دستگاه ویسکوزیمتر به کار می‌رود.

نحوه عملکرد دستگاه ویسکوزیمتر چگونه است؟

ویسکوزیمتر از نظر نحوه عملکرد حالات مختلفی دارد. به این صورت که یا مایع ویسکوز به صورت ساکن درنظر گرفته می‌شود و ابزار سنجش ویسکوزیته در داخل آن به حرکت درمی‌آید. یا این‌که ابزار محاسبه ویسکوزیته به حالت ساکن قرار دارد و این سریال ویسکوز است که حرکت می‌کند.

در واقع نیروی کششی که موجب حرکت در سیال می‌شود، به‌عنوان یک فاکتور برای سنجش ویسکوزیته مورد استفاده قرار می‌گیرد. حالت جریان یافتن محلول نیز باید طوری باشد که عدد رینولدز کوچک بوده تا بتوان حرکت را کاملاً آرام درنظر گرفت. لازم به ذکر است که میزان گرانروی آب در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد برابر با 1.002mpa.S و ویسکوزیته جنبشی آن چیزی حدود 1.0038mm2/s است.

 

نحوه عملکرد دستگاه ویسکوزیمتر چگونه است؟

 

روش کار با انواع دستگاه ویسکوزیمتر

برای کار با دستگاه ویسکوزیمتر ابتدا باید شرایط محیطی مناسب آن را فراهم نمایید. دقت داشته باشید که  محدوده دمایی مناسب برای این تجهیزات چیزی حدود 2 تا ۴۵ درجه سانتی‌گراد است و رطوبت محیطی نیز باید بین ۱۲ تا ۶۲ درصد باشد.

بسیار مهم است که نمونه مورد آزمایش را قبل از سنجش میزان ویسکوزیته تکان ندهید یا آن را به هم نزنید. علاوه‌برآن باید ابزار استفاده شما نیز همواره ثابت باقی بماند؛ برای مثال همیشه از یک قاشق یا کاردک خاص استفاده کنید. در کنار همه این‌ها اطمینان حاصل نمایید که مانع از خشک شدن نمونه مورد آزمایش می‌شوید؛ زیرا این موضوع می‌تواند مقادیر اندازه گیری شده را از حد استاندارد بالاتر ببرد.

سوالات متداول

  • دستگاه ویسکوزیمتر چیست؟

ویسکوزیمتر که به آن ویسکومتر نیز گفته می‌شود، ابزاری است که برای محاسبه مقدار ویسکوزیته مایعات و سیالات مورد آزمایش به کار می‌رود.

  • کاربرد ویسکوزیمتر در صنایع غذایی چیست؟

در صنعت تولید مواد غذایی از دستگاه ویسکوزیمتر برای سنجش میزان ویسکوزیته انواع آبمیوه، کاکائو، روغن و اکسترودر استفاده می‌شود. همچنین کارخانجات تولید کننده مواد غذایی برای تعیین گرانروی رب گوجه، شکلات و مواردی از این قبیل نیز اقدام به خریداری این تجهیزات می‌کنند.

  • کاربرد دستگاه ویسکوزیمتر در صنایع شیمیایی چیست؟

این ابزار در آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت کارخانجات تولید کننده مواد شیمیایی برای محاسبه میزان گرانروی مواد مختلفی همچون چسب، پلیمر، رنگ و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.