تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش هات پلیت آزمایشگاهی

شرکت آذین تجهیز نماینده فروش محصولات کمپانی IKA آلمان نظیر هات‌‌ پلیت سری C-MAG HP و هات پلیت مگنت دار مدل‌های RCT Basic ،RH Basic ،RH Basic2 ،RH Basic White ،RH Digital ،RH Digital White و سری C-MAG HS می‌باشد. همچنین انواع مدل‌های صفحه استیل و صفحه سرامیکی کمپانی IKA آلمان و کمپانی‌های کشور مالزی و چین نیز توسط شرکت آذین تهیه و به بازار ارائه می‌شود.

جهت خرید هات پلیت با یکسال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

همراه با یک سال ضمانت

کلیه تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی با یک سال گارانتی به مشتریان محترم ارائه خواهد شد؛ بنابراین با خیال راحت از ما خرید کنید!

10 سال خدمات پس از فروش

برای تمامی تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی که از آذین خریداری نمایید 10 سال خدمات پس از فروش در نظر گرفته شده است.

تعمیر هات پلیت

علاوه بر خدمات پس از فروش، تعمیر دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی نیز از مجموعه خدمات شرکت آذین تجهیز می‌باشد.

مشاوره رایگان قبل از خرید

همکاران ما در واحد فروش شرکت آذین، با افتخار و بردباری آماده پاسخگویی به سوالات پیش از خرید شما عزیزان هستند.​

قیمت هات پلیت

(تماس بگیرید)

خرید هات پلیت

برند ika
برند IKA
معرفی هات پلیت آزمایشگاهی

هات پلیت که اصطلاحاً به آن اجاق بشقابی نیز گفته می‌شود از جمله تجهیزات آزمایشگاهی است که کاربردهای فراوانی دارد. از این دستگاه حرارتی اغلب برای حل کردن نمونه‌ها در محلول‌های آزمایشگاهی و گرم کردن آن‌ها استفاده می‌شود.

به طور کلی Hot plate از یک صفحه مسطح فلزی یا سرامیکی تشکیل شده که ظروف آزمایشگاهی را بر روی آن قرار می‌دهند. سپس فرآیند گرم کردن نمونه‌ها از طریق المنت‌های حرارتی و همچنین نور مادون قرمز انجام می‌گیرد. در ادامه این مقاله از تجهیزات آزمایشگاهی آذین به انواع دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی می پردازیم.

انواع دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی

هات پلیت آزمایشگاهی در انواع مختلفی روانه بازار مصرف می‌شود که عبارتند از:

  • هات استیرر

به این دستگاه‌ها همزن مغناطیسی نیز گفته می‌شود که یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاه محسوب می‌شوند. در هات پلیت استیرر آهنربای موتوری بسیار قدرتمندی تعبیه شده که میله همزن را به چرخش در آورده و از این طریق به حل کردن نمونه‌ها کمک می‌کند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد همزن مغناطیسی بهره‌مندی از یک نمایشگر دیجیتالی است که کاربر توسط آن می‌تواند مواردی همچون سرعت هم زدن و درجه حرارت را تنظیم نماید. این قابلیت موجب شده که هات پلیت استیرر در جداسازی نمونه‌ها به کار برده شود.

  • ورتکس میکسر

یکی دیگر از انواع هات پلیت آزمایشگاهی ورتکس میکسر است که در بین کاربران به نام شیکر لوله شناخته می‌شود. این ابزار شباهت بسیار زیادی به شیکر آزمایشگاهی دارد و به دلیل هد کوچکی که در آن تعبیه شده، به خوبی می‌تواند بخش انتهایی لوله آزمایش را نگه دارد.

ورتکس میکسر به خاطر این ساختار خاص خود معمولاً برای جدا کردن رسوب حاصل از نمونه‌ها پس از انجام عملیات سانتریفیوژ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • شیکر آزمایشگاهی

شیکر آزمایشگاهی دارای صفحه‌ای متحرک است و امکان کنترل سرعت صفحه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.  این صفحه به صورت لرزشی، دورانی یا رفت و برگشتی حرکت می‌کند و از این طریق باعث تکان دادن و در نتیجه هم زدن نمونه موردنظر می‌شود.

امروزه مدل‌های پیشرفته از شیکر آزمایشگاهی به نام شیکر دیجیتالی تایمردار تولید شده که از نظر سایز در حد لوله‌ها و ارلن‌های آزمایشگاهی هستند.

  • هات پلیت مگنت

می‌توان گفت که این دستگاه تلفیقی از همزن مغناطیسی و هات پلیت است. هات پلیت مگنت در مدل‌های دیجیتال و آنالوگ و همچنین تک خانه و چند خانه تولید می‌شود و قادر است به طور همزمان فرآیند حرارت دادن و حل کردن نمونه را انجام دهد.

 

انواع دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی

 

هات پلیت آزمایشگاهی و کاربردهای آن

هات پلیت از مهم‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی است که اغلب به منظور گرم کردن محلول‌ها و نمونه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه در مقایسه با سایر ابزارهای آزمایشگاهی مزایای فراوانی دارد.

برای مثال این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که نمونه را به طور غیرمستقیم و کاملاً یکنواخت گرم نمایند. هات پلیت آزمایشگاهی را می‌توان برای ایجاد حرارت بالا حتی تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد نیز به کار برد.

معمولاً در آزمایشگاه‌ها برای گرم کردن، بیشتر به سراغ هات پلیت می‌روند؛ زیرا حمام‌ها در صورت تولید گرمای بیش از حد یا مواردی مثل شعله‌ور شدن خطر آفرین هستند. اما این تجهیزات نه تنها خطری ندارند؛ بلکه می‌توان دمای آن‌ها را به راحتی تنظیم کرد.

تنظیم دما به خصوص در انواع تایمردار اجاق بشقابی به سهولت هرچه تمام‌تر انجام می‌گیرد. در تجهیزات تایمردار پس از آن‌که حرارت به میزان مشخص می‌رسد، منبع حرارتی خاموش می‌شود.

ویژگی های هات پلیت آزمایشگاهی

همان‌طور که گفته شد؛ هات پلیت‌ها دستگاه‌هایی هستند که دو کاربرد اصلی دارند، یکی حرارت دادن و دیگری هم‌زدن نمونه‌های آزمایشگاهی. بعضی از انواع این تجهیزات دارای چندین شعله هستند که کاربر می‌تواند دمای هر شعله را به صورت مجزا از بقیه تنظیم کند.

این اجاق‌های بشقابی از نظر نرخ مقرون‌به‌صرفه هستند و نه تنها در آزمایشگاه‌ها به کار می‌روند؛ بلکه در جاهایی که دسترسی به اجاق گاز امکان‌پذیر نیست، این ابزارها استفاده می‌شوند. زیرا Hot plate به دلیل کوچک بودن قابلیت حمل راحت را در اختیار افراد قرار می‌دهد.

بخش های مختلف دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی

هات پلیت آزمایشگاهی دستگاهی با سایز کوچک است که به راحتی روی میز آزمایشگاه قرار می‌گیرد. این ابزار از بخش‌های مختلف به شرح ذیل تشکیل شده است:

  • یک صفحه مسطح آلومینیومی از جنس فلزی یا سرامیک جهت قرار دادن ظروف و لوله‌های آزمایش
  • چند عدد المنت حرارتی
  • نور مادون قرمز به‌عنوان منبع تامین گرما
  • سیستمی برای خاموش و روشن کردن دستگاه
  • سیستم کنترل دما
  • موتور، پیچ چرخش و مقاومت الکتریکی نیز از دیگر اجزای Hot plate آزمایشگاهی هستند.

کاربردهای دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی

کاربرد متعارف و معمولی هات پلیت آزمایشگاهی این است که در آزمایشگاه به‌عنوان یک گرم کننده و هم زن مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دستگاه هات پلیت نه تنها در آزمایشگاه‌ها، بلکه در آشپزخانه‌ها و همچنین بسیاری از صنایع استفاده می‌شود.

کاربرد این دستگاه‌ها در صنایع مختلف به قدری افزایش یافته که اخیراً انواع صنعتی هات پلیت نیز طراحی و روانه بازار مصرف شده است. این تجهیزات برای تامین گرمای لازم در لحیم کاری قطعات، فرآیند تولید و عرضه نیمه رسانا‌ها و چسباندن لوله‌های پلاستیکی خریداری می‌شوند.

 

کاربردهای دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی

روش کار با دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی

به طور کلی دو روش برای کار با دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • معلق سازی

در این روش به منظور گرم کردن نمونه‌ها ظروف حاوی محلول‌های آزمایشگاهی به صورت معلق در قسمت بالای صفحه هات پلیت قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر تماس غیرمستقیمی بین ظروف و Hot plate ایجاد می‌شود که در نتیجه آن حرارت محلول‌ها به تدریج افزایش می‌یابد. روش معلق سازی اغلب برای آزمایش‌هایی به کار می‌رود که نیاز به دمای زیر جوش دارند.

  • پوشش دادن با ورق قلع

در این راه‌کار ظروف آزمایشگاهی را روی بشقاب هات پلیت می‌گذارند؛ سپس تمام بخش‌های بالا تا پایین آن را با ورقی از جنس قلع می‌پوشانند. کاور کردن باید به گونه‌ای انجام گیرد که علاوه‌بر ظرف حاوی محلول بخش‌هایی از هات پلیت نیز توسط ورق قلعی پوشش داده شود. این روش اغلب برای گرم کردن ظروف شیشه‌ای که نیاز به حرارت بالا دارند، کاربرد دارد.

سوالات متداول

  • آیا دستگاه هات پلیت آزمایشگاهی می‌تواند در حین فرآیند گرم کردن، محتویات درون ظرف را نیز هم بزند؟

بله، کاربرد اصلی دستگاه هات پلیت این است که ضمن گرم کردن محلول آن را نیز کاملا به هم بزند.

  • ویژگی‌های هات پلیت مگنت چیست؟

هات پلیت آزمایشگاهی مگنت یک ابزار کوچک و قابل حمل است که برای کار کردن تنها نیاز به یک پریز برق دارد. از قابلیت‌های این دستگاه می‌توان به امکان قفل کردن دکمه‌ها، تنظیم دقیق دما و گرم شدن یکنواخت نمونه اشاره کرد.

 نظرات خود را درباره ی این مقاله از تجهیزات آزمایشگاهی آذین در قسمت نظرات بنویسید.