تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

فروش دستگاه پلاریمتر

واردات و فروش انواع دستگاه پلاریمتر رومیزی چشمی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک با دامنه‌ها و دقت‌های اندازه‌گیری متفاوت

جهت خرید پلاریمتر آزمایشگاهی با یکسال ضمانت و 10 سال خدمات پس از فروش با شماره‌های ذیل تماس حاصل نمایید.

همراه با یک سال ضمانت

فروش این دستگاه در شرکت آذین تجهیز با ارائه کارت گارانتی یکساله انجام خواهد شد.

10 سال خدمات پس از فروش

خریداران این محصول می‌توانند تا 10 سال از خدمات پس از فروش پلاریمتر از استفاده کنند.

تعمیر دستگاه پلاریمتر

تعمیر دستگاه پلاریمتر نیز از مجموعه فعالیت‌های تجهیزات آزمایشگاهی آذین می‌باشد.

مشاوره رایگان قبل از خرید

با افتخار و با بردباری، آماده پاسخگویی به سوالات پیش از خرید شما عزیزان هستیم.

قیمت پلاریمتر آزمایشگاهی

(تماس بگیرید)

خرید پلاریمتر

لوازم جانبی پلاریمتر

معرفی دستگاه پلاریمتر

دستگاه پلاریمتر (Polarimeter) به منظور اندازه گیری راست بری یا چپ بری محلول‌ها به کار برده می‌شود. در واقع روش پلاریمتری برای آنالیز آن دسته از موادی که دارای فعالیت نوری هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلاریمتر می‌تواند زاویه چرخش به وجود آمده توسط نور پلاریزه عبوری از درون ماده فعال از نظر نوری را تجزیه و تحلیل کند.

در سال‌های گذشته دستگاه‌های پلاریمتر ساختار ساده‌ای داشتند و به شکل دستی عرضه می‌شدند. بنابراین لازم بود که فرد عنصر پلاریزه کننده را با دست خود بچرخاند. اما امروزه این تجهیزات به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در اختیار کاربران قرار می‌گیرند و حتی بعضی از آن‌ها مجهز به صفحه نمایش دیجیتالی نیز هستند. با انواع دستگاه پلاریمتر همراه این مقاله از تجهیزات آزمایشگاهی آذین باشید.

 

انواع دستگاه پلاریمتر را بشناسید

دستگاه پلاریمتر در انواع مختلفی طراحی می‌شوند که عبارتند از:

  •  دستگاه پلاریمتر اتوماتیک: در این نوع از تجهیزات امکان سنجش مقیاس جهانی شکر وجود دارد. دستگاه‌های پلاریمتر اتوماتیک به طور گسترده در صنایع دارویی، غذایی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  •     دستگاه پلاریمتر چشمی: این ابزارها نسبت به پلاریمترهای اتوماتیک ساختار ساده‌تری دارند.
  •     دستگاه پلاریمتر رومیزی: این تجهیزات به دلیل ابعاد مناسب در انواع آزمایشگاه‌ها کاربرد وسیعی دارند، زیرا حالت‌های اندازه گیری مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

 

اجزای تشکیل دهنده دستگاه پلاریمتر چیست؟

دستگاه پلاریمتر دارای اجزای مختلفی به شرح زیر است:

  • چشمه نور تک‌رنگ : چشمه نور تک‌رنگ به‌عنوان منبع نورانی تک‌رنگ در این تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع دلیل تعبیه چشمه نور تک‌رنگ این است که مقدار چرخش نور بر اساس طول موج دچار تغییر می‌شود؛ به همین دلیل نور تک‌فام را در دستگاه به کار می‌برند. معمولاً کارخانجات سازنده برای تامین نور در دستگاه پلاریمتر به سراغ لامپ بخار سدیم می‌روند؛ البته لامپ جیوه هم در مواردی در این ادوات تعبیه می‌گردد.
  • شکاف: این قطعه موظف است که مقدار نور رسیده به نمونه مورد نظر را تنظیم نماید.
  • منشور نیکل:در دستگاه پلاریمتر دو منشور نیکل وجود دارد. اولین منشور نیکل به نام پلاریزه شناخته می‌شود و وظیفه آن این است که نور را پلاریزه کند. دومین منشور نیکل نیز به نام آنالیزور معروف است. آنالیزور در واقع به‌عنوان تجزیه کننده نور محسوب می‌شود که در صورت چرخاندن آن نور پلاریزه به حالت اول خود برمی‌گردد. در این حالت می‌توان میزان انحراف را از روی سطح دایره‌ای مدرج به دست آورد.
  • سل نمونه: یکی دیگر از اجزای مهم دستگاه پلاریمتر سل نمونه بوده که نوعی استوانه شیشه‌ای است. سل نمونه همان‌طور که از اسم آن مشخص است، برای قرار دادن نمونه مورد آزمایش درون این تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد. سل نمونه در ابعاد متنوع ساخته می‌شود، به طوری‌که طول آن از ۱ تا ۴ سانتی‌متر متغیر است.
  • عدسی: این بخش به‌عنوان موازی کننده کاربرد دارد. نوعی از عدسی‌های به کار رفته در دستگاه پلاریمتر عدسی چشمی هستند. عدسی محدب پلاریمتر پس از آنالیزور دستگاه قرار می‌گیرد و هدف از تعبیه آن بزرگتر نشان دادن تصاویر است.

 

توضیحات اجزای تشکیل دهنده پلاریمتر

اجزای تشکیل دهنده پلاریمتر

 

کاربردهای دستگاه پلاریمتر کجاست؟

دستگاه پلاریمتر کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در صنایع غذایی برای اندازه گیری مقدار غلظت مواد موجود در محلول‌ها و آشامیدنی‌های مختلف مانند تعیین غلظت قند و روغن استفاده می‌شود.
  • در صنعت کشاورزی به منظور تجزیه و تحلیل محصولات کشاورزی و بررسی کیفیت آن‌ها به کار می‌رود.
  • در حوزه پزشکی برای آنالیز ادرار بیماران دیابتی‌ کاربرد دارد.
  • در صنعت عطرسازی به منظور سنجش روغن‌های موجود در اسانس‌ها استفاده می‌شود.
  • در داروسازی دستگاه پلاریمتر برای آنالیز انواع ویتامین‌ها، گلوکز، آنتی بیوتیک‌ها و به‌طور کلی در تحقیقات دارویی کاربرد فراوان دارد.
  • در صنعت نفت نیز هدف از خریداری دستگاه پلاریمتر سنجش روغن‌های معدنی است.

 

نحوه عملکرد دستگاه پلاریمتر چگونه است؟

اگر بخواهیم عملکرد دستگاه پلاریمتر را به صورت خلاصه بیان نماییم، باید بگوییم که این تجهیزات زاویه چرخش را با عبور نور قطبی شده توسط ماده فعال نوری آنالیز می‌کنند. به این صورت که به منظور سنجش میزان چرخش نور نخست دیود ساطع کننده پرتویی از نور را به وجود می‌آورد. نور ایجاد شده از بخش فیلتر قطبش عبور می‌کند تا کاملا قطبی شود و پس از آن از سلول نمونه می‌گذرد.

چنانچه نمونه مورد آزمایش از نظر نوری فعال باشد، در این مرحله چرخش صفحه قطبش صورت می‌پذیرد. نور مربوطه همراه با صفحه چرخش قطبی توسط یک آنالیز کننده عبور می‌کند.

در مرحله بعد دستگاه پلاریمتر اقدام به چرخش نخستین قطبش‌گر می‌نماید تا هنگامی که دریافت کننده عکس  میزان انتقال را مورد سنجش قرار دهد. چنانچه نمونه مورد آزمایش از نظر نوری فعال نباشد، می‌بینید‌ که آنالیزور و پلاریمتر به صورت عمود بر هم هستند. اما در صورتی‌که نمونه فعال باشد، صفحه قطبش پشت سلول نمونه کاملاً به صورت عمودی نسبت به صفحه قطبش آنالیزور‌ قرار می‌گیرد. میزان درجه چرخش نیز نتیجه سنجش مستقیم چرخش نوری نمونه مورد نظر است.

 

دستگاه پلاریمتر

 

روش کار با انواع دستگاه پلاریمتر

روش کار با پلاریمتر آزمایشگاهی به این صورت است که چنانچه پس از ریختن آب مقطر در سل دستگاه دیدید که دایره آن خاموش است، باید دکمه left or right را بفشارید. اکنون مشاهده می‌کنید دایره‌ای تشکیل می‌شود که دو سمت آن به حالت روشن در می‌آید. در مرحله بعدی باید عدد دستگاه پلاریمتر را روی صفر تنظیم نمایید.

این‌که قسمت چپ یا راست دایره روشن شود، بستگی به چپ گرد بودن یا راست راست گرد بودن ماده مورد آزمایش دارد. برای مثال ساکاروز جزء مواد راست گرد به شمار می‌رود، بنابراین قسمت راست دایره روشن می‌شود. کاربر باید همچنان به زدن دکمه رایت ادامه دهد تا بخش‌های هاشور مانند قسمت چپ دکمه نیز از بین بروند. سپس بر اساس عدد به دست آمده از دستگاه پلاریمتر محاسبات لازم برای اندازه گیری غلظت قند نمونه مطابق با جداول پلاریمتر انجام می‌گیرد.

 

سوالات متداول

  • دستگاه پلاریمتر چیست؟

پلاریمتر ابزاری است که در آزمایشگاه‌های مختلف به منظور سنجش جهت قطبش نور به کار می‌رود.

  • دستگاه پلاریمتر از چه اجزایی تشکیل شده است؟

در این تجهیزات اجزایی مانند منبع نورانی تک‌رنگ، لوله آزمون، عدسی محدب، همچنین منشورهای تجزیه کننده و قطبنده نور به کار برده می‌شوند.

  • کاربردهای دستگاه پلاریمتر کدامند؟

دستگاه پلاریمتر در صنایع غذایی، کشاورزی، دارویی، آرایشی و بسیاری صنایع دیگر به منظور کنترل کیفیت محصولات به کار برده می‌شود.