تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

10 نکته مهم هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی

آخرین بروزرسانی : می 13, 2024
10 نکته مهم هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی
آنچه در این مقاله می‌خوانید ...

ترازو‌های آزمایشگاهی از جمله دقیق‌ترین و پیشرفته‌ترین تجهیزات وزنی موجود محسوب می‌شوند که دارای طیف وسیعی از ظرفیت‌ها و عملکرد‌های مختلفی هستند و هنگام انتخاب آن‌ها باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. برای کمک به شما، ما فهرستی از 10 نکته مهم را جمع آوری کرده‌ایم که هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی باید آن‌ها را در نظر داشته باشید. در ادامه با 10 نکته مهم هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی آشنا می شوید.

معرفی 10 نکته مهم هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی

میزان ظرفیت مورد نیاز

ظرفیت یکی از اساسی‌ترین ملاحضات هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی است و کاربران باید ترازویی در اختیار داشته باشند که با حداکثر ظرفیت آن‌ها هماهنگی داشته باشد. بنابراین لازم است پیش از اقدام برای خرید، درک درستی از آن چه می‌خواهید با ترازو وزن کنید، داشته باشید.

همواره توجه داشته باشید که استفاده از ظروف هنگام وزن کردن مواد مختلف، می‌تواند ظرفیت کلی شما را کاهش دهد.

میزان حداقل خوانایی

در برخی موارد، لازم است از یک ترازوی آزمایشگاهی دقیق با خوانایی بسیار کم در آزمایشگاه استفاده کنید. خوانایی، کوچک‌ترین تقسیم جرمی است که ابزار می‌تواند نمایش دهد. در صنایعی مانند تحقیقات پزشکی یا حشره شناسی، اندازه گیری‌های بسیار دقیق 1 میلی گرم یا کمتر از آن اهمیت بسیار زیادی دارد. در حالی که، در آزمایش مواد ممکن است تنها وزن 0.1 گرم مورد نیاز باشد.

ویژگی‌های مورد نیاز

ترازو‌های آزمایشگاهی در کنار عملکرد ساده خود دارای ویژگی‌های مختلفی هستند. عملکرد‌های اساسی‌تر این دستگاه‌ها که به منظور ساده‌تر و کارآمد‌تر کردن فرآیند‌های روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا شامل شمارش قطعات، چک وزن یا درصد توزیع است. از ترازو‌های دقیق، تحلیلی و نیمه میکرو که برای روش‌های توزین پیشرفته‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز می‌توان برای انجام تجزیه و تحلیل آماری، تعیین چگالی و تجزیه و تحلیل خلوص استفاده کرد.

اندازه

درک اندازه ناحیه توزین و این که آیا ترازوی آزمایشگاهی خریداری شده به راحتی در آن قرار می‌گیرد یا خیر، اهمیت بسیار زیادی دارد. برای قسمت‌های کوچک‌تر با فضای ذخیره‌سازی محدود، استفاده از یک ترازوی آزمایشگاهی جمع و جور می‌تواند گزینه خوبی باشد. بخاطر داشته باشید که برای کار کردن فضای کافی باقی بگذارید و سعی کنید میز خود را برای قرار‌گیری کاغذ، ظروف و… خالی نگه دارید.

 نیاز یا عدم نیاز به کالیبراسیون داخلی یا خارجی

کالیبراسیون به دو صورت داخلی و خارجی وجود دارد. کالیبراسیون خارجی مستلزم استفاده از وزنه‌های کالیبراسیون خارجی معتبر است که باید آن‌ها را به صورت جداگانه برای ترازوی آزماشگاهی خود خریداری کنید. اما کالیبراسیون داخلی سیستمی است که به جرم خارجی نیاز ندارد.

برخی از ترازو‌ها می‌توانند این کار را به صورت خودکار انجام دهند یا به فشار ساده یک دکمه نیاز داشته باشند. اگر زمینه کاری شما به گونه‌ای است که در آن دقت همیشه اولویت داشته و ترازو به کالیبراسیون منظم نیاز دارد، ترازوی آزمایشگاهی با کالیبراسیون داخلی می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد. لازم به ذکر است که، ترازوی با کالیبراسیون داخلی معمولا گران‌تر از یک ترازوی آزمایشگاهی ساده خواهد بود.

ترازوی مکانیکی یا دیجیتالی

ترازو‌های آزمایشگاهی دیجیتالی پیشرفته‌تر از ترازو‌های مکانیکی هستند، اما ترازو‌های مکانیکی ویژگی‌های مطلوب بسیاری دارند و بدون برق به راحتی کار می‌کنند. به همین دلیل، هنگام استفاده امکان آزادی مکانی بیش‌تری را برای کاربران فراهم می‌کنند. این ترازو‌ها همچنین مقاومت بسیار خوبی دارند و در شرایط سخت قابل اعتماد می‌باشند. ترازو‌های مکانیکی معمولا دقت بسیار بالایی ندارند، به همین دلیل اگر به دستگاهی با دقت بالا نیاز دارید، یک ترازوی دیجیتالی برای شما بهترین گزینه خواهد بود.

بودجه

ترازو‌های آزمایشگاهی قیمت‌های مختلفی دارند و هر آزمایشگاه هنگام خرید باید به تناسب میزان بودجه و قیمت ترازو توجه بسیار زیادی داشته باشد. دستگاه های ساده معمولا برای توزین روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند و همانطور که دقت، خوانایی و ظرفیت آن‌ها افزایش می‌یابد، قیمت نیز افزایش می‌یابد. ترازو‌های تحلیلی و نیمه میکرو معمولا دارای قیمت بالا‌تری هستند و هنگام خرید همواره باید به هماهنگ بودن ویژگی‌های ترازوی انتخاب شده با ویژگی‌های مورد نیازتان توجه داشته باشید.

تایید تجارت

در برخی از صنایع محصولاتی به فروش می‌رسد که وزن آن‌ها با قیمتشان رابطه مستقیمی دارد. در این صنایع ممکن است ترازوی آزمایشگاهی نیاز به تاید خاصی داشته باشد. به طور مثال، شرکت‌های داروسازی باید از ترازو‌های آزمایشگاهی تایید شده برای تولید دارو استفاده کنند. پیش از خرید ترازوی آزمایشگاهی حتما اطمینان حاصل کنید که آیا صنعت شما نیاز به تایید تجارت دارد یا خیر؟

قابلیت حمل

از ترازو‌های آزمایشگاهی قابل حمل می‌توان برای انجام کار‌های صحرایی و مکان‌هایی که دسترسی آسان به برق وجود ندارد، استفاده کرد. بسیاری از این ترازو‌ها برای تغذیه از باطری استفاده می‌کنند که برای انعطاف پذیری بیش‌تر، از طریق USB شارژ می‌شوند.

واحد‌های اندازه‌گیری مورد نیاز

با استفاده از ترازو‌های آزمایشگاهی دیجیتالی مدرن، به راحتی می‌توانید از واحد‌های اندازه‌گیری محبوب مانند گرم، پوند یا کیلوگرم استفاده کنید. اما برخی از ترازو‌های دیگر با واحد‌های خاص‌تری نظیر قیراط، پنی وزن، دانه یا تولا که عمدتا برای وزن کردن سنگ‌های قیمتی یا فلزات کاربرد دارند، عرضه می‌شوند.

در این بخش با 10 نکته مهم هنگام خرید ترازوی آزمایشگاهی آشنا شدید تا خریدی مطمئن داشته باشید.

منبع: inscale-scales.co.uk

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 7 =