تجهیزات آزمایشگاهی آذین
azin lab logo

هر آنچه درباره انکوباتور آزمایشگاهی باید بدانید

آخرین بروزرسانی : ژانویه 1, 2024
انکوباتور آزمایشگاهی
آنچه در این مقاله می‌خوانید ...

انکوباتور آزمایشگاهی یک محفظه کنترل شده است که برای رشد و نگهداری کشت‌های میکروبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این وسیله یکی از مهم‌ترین فناوری‌های موجود در آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی است که در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم.

آشنایی با انکوباتور آزمایشگاهی

انکوباتور آزمایشگاهی محفظه‌ای با دمای کنترل شده است که کشت‌های میکروبی را در آن رشد می‌کند و نگهداری می‌شود. این محفظه‌ها معمولا از فولاد ضد زنگ یا شیشه ساخته می‌شوند و دارای یک عنصر گرمایش داخلی و ترموستات برای تنظیم دما، سطح دی اکسید کربن و رطوبت می‌باشند. انکوباتور آزمایشگاهی همچنین دارای یک فن برای گردش هوا و جلوگیری از داغی بیش از حد در محفظه نیز می‌باشد و معمولا بسته به کاری که انجام می‌دهد، انواع مختلفی دارد.

هدف انکوباتور آزمایشگاهی چیست؟

هدف استفاده از انکوباتور در محیط آزمایشگاهی، فراهم کردن شرایط رشد بهینه برای سلول‌ها یا کشت‌ها است. این وسیله همچنین برای حفظ حیات رده‌های سلولی و سویه‌های باکتری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و عملکرد‌های مختلفی از جمله تکان دادن، استریل کردن و ذخیره‌سازی را انجام می‌دهد. انکوباتور‌های تکان دهنده برای رشد میکروارگانیسم‌هایی که نیاز به هم زدن دائمی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. انکوباتور‌های ذخیره‌سازی نیز کشت‌ها را تا زمان نیاز در دمای خاص ذخیره می‌کنند.

نکات مهم پیش از خرید انکوباتور آزمایشگاهی

انکباتوری که تهیه می‌کنید باید متناسب با نیاز‌های شما باشد.

دما و محدوده دمایی عاملی است که هنگام خرید انکوباتور باید به آن توجه کنید. زیرا برخی از این دستگاه‌ها تنها می‌توانند یک محدوده دمایی خاص را ایجاد کنند.

رطوبت و میزان دی اکسید کربن نیز عامل دیگری است که هنگام خرید انکوباتور باید به آن توجه کنید. زیرا برخی از انکوباتور‌ها دارای یک رطوبت ساز داخلی و تنظیم‌کننده دی اکسید کربن هستند که باید با توجه به نیاز انتخاب شوند.

اگر قصد رشد دادن میکروارگانیسم‌هایی را دارید که نیاز به هم زدن و تکان خوردن دائمی دارند، باید یک انکوباتور تکان دهنده بخرید زیرا همه انکوباتور‌ها این ویژگی را ندارد.

با توجه به این که انکوباتور‌های موجود در بازار انواع مختلفی دارند، لازم است که پیش از خرید نیاز‌های خود را لیست کرده و با توجه به مواردی که در این بخش گفته شد، خرید خود را انجام دهید.

کاربرد انکوباتور آزمایشگاهی چیست؟

رایج‌ترین کاربرد انکوباتور، رشد سلول‌های پستانداران و باکتری اشیریشیا کلی است. برای رشد و تقسیم مناسب، این سلول‌ها باید در محیطی مرطوب و گرم با میزان دی اکسید کربن مناسب قرار داشته باشند. سلول‌های پستانداران برای رشد به دمای 37 درجه سانتی گراد و 5 الی 10 درصد دی اکسید کربن نیاز دارند، در حالی که اشیریشیا کلی برای رشد به محدوده دمایی 25 الی 37 درجه سانتی گراد و 10 درصد دی اکسید کربن نیاز دارد.

انکوباتور میکروبیولوژیکی در محدوده دمایی 20 الی 80 درجه سانتی گراد کار می‌کند که این محدوده برای رشد میکروب‌های مختلف ضروری است.

انکوباتور BOD، میزان اکسیژن مصرف شده توسط میکروارگانیسم‌های موجود در نمونه را طی تجزیه مواد آلی تعیین می‌کند و دارای محدوده دمای 20 الی 45 درجه سانتی گراد می‌باشد.

نتیجه گیری

انکوباتور‌های آزمایشگاهی دستگاه‌هایی هستند که برای رشد، نگهداری و کشت سلولی سویه‌های باکتری و دیگر میکروارگانسیم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها دما، رطوبت و سطح دی اکسید کربن مورد نیاز برای رشد موجودات را فراهم می‌کنند و انواع مختلفی دارند که باید با توجه به نیاز انتخاب شوند.

منبع: mrclab

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =